Taustakuva on ko. talon kattolaudoituksesta.

Sivujen materiaalin luvaton käyttö ja kopioiminen kielletty.

torstai 2. elokuuta 2007

Piilovirhevakuutusremonttia ja asumishaittoja /ph ja sauna

Pesuhuone ja sauna remontissa v. 2007

KVV työnjohtajaa ei ollut koskaan nimetty eikä valittu. LVI suunnittelijaa eikä rakennesuunnittelijaa eikä suunnitelmia ollut olemassakaan. LVI  ja rakennekatselmusta ei ollut koskaan tehty.
Kaikki em.olivat kuitenkin olleet rakentamisen ehtoina luvassa.
LVI asennukset oli tehty luvatta, ilman osaamista.

Remontin  2007 aikana esille tulleita rakennusvirheitä, pesutilojen osalta. Rakenteet eivät olleet sitä mitä kaupassa oli sovittu eivätkä vastanneet niitä tietoja mitä oli annettu.
Pesuhuoneen seinä. Seinässä oli pääpiirrustuksessa esitetty eristetty seinä. 
Eristeitä ei ollut olemassakaan. 
Pesuhuone oli pakkasilla todella jäinen. Hirsiseinän varaukset vuotavat ja pesuhuoneen katto oli repaleinen ja ilmayhteys suoraan katon rakenteisiin. Mustunut kattokannattaja on tämän pesuhuoneen päällä ja kuvan vaiheessa kosteus oli jo 7vuotta tehnyt tehtäviään

ph/saunan ovi

Pesuhuone. Lahoa puuta hirsiseinässä. Lahoa puuta ei saanut jättää rakenteisiin,  työmaavalvoja kertoi  vasta oikeudessa 2012, ei remontin aikana, kun se sinne jätettiin.

Kaupassa oli sovittu "nykyisten määräysten"mukaisesta vedeneristeistä saunassa ja pesuhuoneessa.
Kaupan jälkeen selvisi, että "vedeneristeet "olikin tehnyt ammattitaidoton myyjä. Saunassa ja pesuhuonessa oli lahoa hirsirakenteissa ja saunan lattialla odotti tällainen (kuva yllä), yksi monista  yllätyksistä.

Laatat oli liimattu suoraan hirsiin kiinni, eikä lattiassa ollut vedeneristeitä lainkaan. Vain valtavat raot laatan alle.
Kuvasta näkyy, miten rakennusvaiheessa on tehty törkeitä virheitä. Lattiassa isot raot ja valtavat ilmayhteydet suoraan alustäyttöön. Virhe ei ole vain tässä kuvan kohdassa, vaan jatkuu koko eteläpuolen seinän mitalla. 
Kuntotarkastusyhtiön (Raksystems) Laatuvirhekorjauksessa terveyshaittaa ei huomioitu mitenkään, rakenteet jäivät kauniisti pinnan alle. Jouduimme maksamaan tästä "tason parannuksesta".

Kiukaan alta kuva. Raksystems:n kuntotarkastajan mittaamat lattiankallistukset. 
Kallistukset olivat kunnossa "ammattilaisen " mittauksessa, todellisuudessa vesi sesoi kiukaan alla, eikä vedeneristyksiä ollutkaan kuten oli kirjallisesti luvattu. 
Kiukaan oikella puolen hirsiseinä oli myös osaksi laho. Siihenkin jätettiin lahoa rakenteisiin. Remontin kirjattu tarkoitus oli myyjän kustannusten säästö. 
Jouduimme maksamaan tässäkin kohdin "tason parannuksesta"
Siiry seuraavaan kohtaan tästä
©kiinteistökauppa.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?